Atina autobusom od 07.02. do 12.02.2019

Atina, 07. - 12. 02.2019.
Program putovanja autobusom, 6 dana/ 3 noćenja 

polazak 07.02.2019.
povratak 12.02.2019.

Solun – Na svakom koraku istorija i miris Mediterana. Drugi po veličini grad Grčke, nama blizak po mnogo čemu. Prvo pomislimo, Solun – Zejtinlik, srpsko vojničko grobljem, zatim more, pa Via Ignacija prolazi trasom slavnog puta iz Rimskog perioda, crkva Sv. Dimitrija krozt čiju slojevitu gradnju upoznajemo razvoj Vizantiskog grada, prostrani aristetolusov trg koji se široko otvara prema moru…

Atina - dobro, kad čujete Atina, na šta prvo pomislite? Akropolj – veličanstveni spomenik antičke Grčke iz 5. veka do naše ere, sa očuvanim svedocima slavne prošlosti, kolevka demokratije, brdo Likabetis, živopisna Plaka, smena evzonija, spoj ubrzanog evropskog života i tradicije… Naravno, glavni grad Grčke.

Program putovanja
1. dan 07.02.’19. Beograd – Solun - Atina
Okupljanje putnika na parkingu kod Beogradskog sajma u 20:30, polazak u 21:00. Putovanje kroz Srbiju do granice sa Makedonijom, sa usputnom pauzom za odmor.
2. dan 08.02.’19. Solun – klanac Tempi – Atina
Nakon prelaska granice nastavak putovanja kroz Makedoniju do makedonsko-grčke granice. Ulazak u Grčku i nastavak putovanja prema Solunu. Zadržavanje u Solunu: u dolasku, poseta vojničkom groblju Zejtinlik na kome su sahranjeni vojnici poginuli u I-om svetskom ratu, među kojima i 8.000 srpskih vojnika. Ulazak u grad i pauza za doručak, kafu…a zatim razgledanje grada: Aristotelov trg, Bela Kula, Galerijusov luk, Rotonda, Crkva Sv. Dimitrija sa kriptom, vožnja ulicom Via Egnatia koja prolazi trasom rimskog puta Via Ignacija… Nastavak puta prema Atini. Zaustavljanje u klancu Tempi, svojevrsnom spoju antičke tradicije I hrišćanstva. Klanac formira reka Pineos koja je predstavljala Apolonov hram u kome su krunisani pobednici Pitijinih igara. Uklesana u steni je crkva Sv Paraskeve sa delovima moštiju ove svetiteljke. Smatra se zaštitnicom slepih, za šta se koristi voda izvora koji se nalazi iza stene. Nastavak putovanja prema Atini. Usput kratke pauze za odmor. Dolazak u Atinu u kasnim poslepodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Noćenje.
3. dan 09.02.’19. Atina
Doručak. Transfer na sajam. Posle podne, odlazak na Akropolj: hramovi Partenon, Erehtejon i Atine Nike unutar prostora Akropolja… U nastavku, razgledanje grada: trgovi Omonija i Sintagma, bulevari, ulica Filelinon pored Ruske crkve i crkve Svetog Pavla, raskošna Nacionalna bašta sa više od 200 vrsta mediteranskog rastinja, Hadrijanov slavoluk, hram Olimpskog Zevsa, stadion Kalimarmaro i nekadašnja predsednička palata, Akademija, Univerzitet i Nacionalna biblioteka. Kraj razgledanja. Noćenje.
4. dan 10.02.’19. Atina
Doručak. Transfer do Sajma. Fakultativno, odlazak na celodnevni izlet „Zlatna” Argolida na poluostrvu Peloponez. Provratak u Atinu. Noćenje.
5. dan 11.02.’19. Atina – Beograd
Doručak. Fakultativno, poludnevni izlet do Rta Sunion. Povratak u Atinu i nastavak putovanja prema Beogradu. Kraće zadržavanje u Termopilima, pored spomenika Leonidasu. Nastavak putovanja kroz Grčku i Makedoniju.
6. dan 12.02.’19. Beograd
Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima na mesto polaska. Kraj svih usluga.

Cena aranžmana po osobi

Hotel / Kategorija

Cena po osobi u 1/2 sobi

Doplata za jednokrevetnu sobu

Mirabrello 3*, www.athens-mirabello.gr

 195 €

63 €

Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Intesa banke za efektivu na dan uplate

HOTEL: MIRABRELLO 3*, www.athens-mirabello.gr,
Geraniou 49 , Athens, 10431, tel: + 302105223657 Hotel se nalazi u blizini trga Omonia i samo je 5 min. šetnje udaljen od metro stanice. Nacionalni arheološki muzej udakljen je samo 850m. Od hotela se do glavnih turističkih atrakcija i trga Sintagma može doći pešice ili metroom. Sobe su prostrane, klimatizovane, svaka sa sopstvenim kupatilom, TV-om. mini barom. U hotelu se služi doručak tipa švedski sto.

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
• autobuski prevoz Beograd – Atina – Beograd autobusom turističke klase
• turistički program u odlasku - razgledanje Soluna i klanac Tempi
• 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3*
• panoramsko razgledanje Atine sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku
• poseta Akropolju sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku
• licensiranoig vodiča na celoj turi
• troškove organizacije aranžmana.

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
• polisu međunarodnog putnog osiguranja Generali, 143,00 dinara dnevno za osobe od 18 do 70 godina
• boravišne takse,1,5 € po sobi po noći
• lične troškove putnika
• fakultativne izlete

ROK za prijavu i uplatu akontacije od 30% je 27.12.2018.
Celokupna uplata najkasnije 10 dana pre početka putovanja

Način plaćanja: gotovinski na blagajni, čekovima građana na blagajni, kreditnim karticama Visa i Masters na blagajni, na račun agencije

MINIMUM putnika za realizaciju programa sa datom cenom i programom je 45. U slučaju manjeg broja putnika, agencija ima pravo otkaza putovanja i o tome će obavestiti putnike najkasni9je 7 dana pre započinjanja putovanja. Putnicima koji su uplatili aranžman organizator će predložiti novi program sa promenjenim uslovima/cenom.

FAKULTATIVNI IZLETI:

1. Peloponez i Argolida
Izgradnjom Korintskog kanala, poluostrvo je postalo Ostrvo. Obilaze se: Epidaurus sa pozorištem izgrađenim u 4. veku p.n.e., čuvenom po svojoj neverovatnoj akustici, gde se i u poslednjem, 53. redu, čuju zvuci sa pozornice, u kome se i u savremenom dobu održavaju pozorišne i muzičke predstave; Mikena, verovatno najstarijeg Evropskog grada iz drugog milenijuma pre nove er, sa prepoznatljivim Lavljim vratima, Atrejevom riznicom za koju se veruje da je Agamemnonova grobnica, kiklopskim, monumentalnim zidinama...Ukoliko vreme dozvoli, odlazak do primorskog gradića Nefliona, nekadašnje Grčke prestonice, šetnja prelepim uličicama ili uživanje u nekom od kafea... 

Cena po osobi 45 €
uključuje:prevoz, lokalnog vodiča na srpskom jeziku, ulaznice za Mikenu i Epidaurus

2. Rt Sunion.
Na putu do ove najjužnije tačke kopnene Grčke vidi se i luka Pirej, putuje se pored živopisnih sela, obale Glifade sa mnogobrojnim plažama i hotelskim kompleksima. Za ovaj dramatični rt sa koga se otvara beskonačan pogled na Egejsko more, kaže se da ima najlepši zalazak sunca. Prema događaju koji se dogodio na ovom mestu, smatra se i da je Egejsko more dobilo naziv. Ovde su i neznatni ostaci Ateninog hrama, ali dominira Posejdonov hram.

Cena po osobi 20 €
uključuje:prevoz, lokalnog vodiča na srpskom jeziku, ulaznicu za lokalitet

Minimum prijavljenih za realizaciju fakultativnih izleta je 30. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti se mogu relizovati uz adekvatnu promenu cene.

NAPOMENA

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garanciju putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0074/2019 od 24.01.2019. zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ”YUTA”, Beograd, ulica Kondina broj 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011/3228 686, 011/3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ulica Kondina broj 14 ili na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. Polisa broj 300060573, od 25.01.2018. i Anex polise br.1 od 24.01.2019, Akcionarsko društvo “DDOR Novi Sad”.
Uz ovaj program putovanja važe Opšti uslovi putovanja agencije Omega travel d.o.o., Dositejeva 7a, Beograd, licenca OTP br.353/2010 od 19.02.2010.

Beograd.
Program br.1,od 27.11.2018.

Radno vreme

Ponedeljak - Petak
9:00am - 19:00

Subota
10:00am - 15:00

Nedelja
ne radimo

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter. Najbrži način da saznate novosti

 

Kontakt

  •   Dositejeva 7a 11000 Beograd
  •   +381 11 30 33 907
  •   Pišite nam
  •  
Design © bojovicdejan.com - OmegaTravel All rights reserved.