Moskva od 18.06. do 21.06.2021

MOSKVA - AVIONOM
18.06.–21.06.2021.
4 dana / 3 noći

Moskva je jedan od glavnih ekonomskih, kulturnih, finansijskih i obrazovnih centara u svetu. Smeštena je na obalama reke Moskve koja teče dužinom od oko 500 km kroz istočnoevropske nizije u središnjoj Rusiji. Moskvu je 1147. g. osnovao Jurij Dolgorukij. Broji preko 13 miliona stanovnika, zauzima površinu od 1.000 km2. Smeštena je na 7 brežuljaka. Moskva danas užurbano hvata korak za ostalim evropskim metropolama, ali, sa svojim Kremljom, crkvom Svetog Vasilija, i nekim od najboljih svetskih muzeja, ne zaboravlja svoju zaostavštinu.

Program putovanja

1. dan 18.06.2021, Beograd – Moskva, petak
Sastanak grupe dva sata pre poletanja na aerodromu “Nikola Tesla”. Let avio kompanije Air Serbia za Moskvu u 06:05 časova (let JU 650). Dolazak na moskovski aerodrom u 10:00 časova.Sa aerodroma Panoramsko razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet "Lomonosov", Moskovska saborna dzamija, Poklonaja gora (Park Pobede) i dr. (bez ulaska u objekte). Transfer do hotela i smeštaj. Slobodno vreme. Uveče obilazak Moskovskog metroa, jedan od najlepših i najstarijih metroa na svetu, u kojem čak 44 stanice imaju status kulturnog nasledja. Obilazak nekoliko najznačajnijih metro stanica, koje su nalik na muzeje bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima i portretima nacionalnih heroja. Noćenje.

2. dan 19.06.2021. Moskva, subota
Doručak. Fakultativni program: Kremlj, najstariji deo Moskve i njen politički, duhovni i istorijski centar, kompleks neponovljiv po svojoj arhitektonskoj i umetničkoj lepoti. Obilazak teritorije, Uspenske crkve u kojoj su krunisani svi ruski carevi, Arhangelske crkve, Car zvona i Car topa, kao i poseta Patrijaršijskoj palati. Muzej Panorama Borodinske bitke, posvećen ratu sa Napoleonom 1812. g. Glavni eksponat muzeja je panorama, ogromno slikano platno dimenzije 115x15m, koje visi u zatvorenom krugu i pretstavlja jedan od najtežih momenata bitke na Borodinskom polju. Slobodno vreme. Noćenje.

3.dan 20.06.2021. Moskva, nedelja
Doručak. Fakultativni program: Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umetnosti i arhitekture. Lavra je, razvijajući se od usamljene drvene crkve u sred šume u XIV veku, imala različite uloge koje su bile od velikog značaja za rusku istoriju. Slobodno vreme. Večernja Moskva sa reke - vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom “Radisson”. Veličanstven pogled sa reke na noćnu Moskvu, jedan od najlepše osvetljenih gradova na svetu. Noćenje.

4. dan 21.05.2021.Moskva,ponedeljak
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Transfer do aerodroma u 18:00 časova. Let avio kompanije Air Serbia za Beograd u 22:10 časova (let JU 655). Dolazak u Beograd u 00:10 časova. Kraj usluge.

CENA ARANŽMANA po osobi: 495 EUR
Cena za decu 2-14 godina sa dvoje odraslih (dopunski ležaj*) 460 EUR
Doplata za jednokrevetnu sobu 60 EUR
Smeštaj tri odrasle osobe moguc je u dvosobnim apartmanima, doplata 60 EUR po osobi, (na upit).
Doplata za polupansion (3 večere u hotelu) 33 EUR.

Važna napomena
Zbog epidemiološke situacije, trenutno je za ulazak u Rusiju, neophodan negativan PCR test star ne vise od 48 sati.

Cena aranžmana obuhvata:
• Avio prevoz na svim relacijama letovima Air Serbia:
- 18.06.2021.Beograd - Moskva
- 21.06.2021.Moskva - Beograd;
• Troškove avio-taksi (cca 110 EUR, podložno je promeni);
• Smeštaj u hotelu Delta 4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom;
• Transfere prema programu;
• Turistički program: panoramsko razgledanje Moskve;
• Usluge stručnih lokalnih vodiča na srpskom jeziku;
• Troškove organizacije aranžmana.

Cena aranžmana ne obuhvata:
• Fakultativni program;
• Putno zdravstveno osiguranje Uniqa, sa ili bez pokrića za Covid 19
• Opcionu doplatu za polupansion;
• Individualne troškove.

Način i uslovi plaćanja:
• plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
• 30% na dan uplate, ostatak 21 dan pre puta.
• gotovinski
• platnim karticama: VISA, Master, Maestro
• na tekući račun agencije na osnovu predračuna
• ugovoreni–započeti način plaćanja se ne može naknadno menjati

Uslovi otkaza:
- do 22 dan pre početka putovanja, zadržava se iznos od 50 EUR;
- od 21 - 10 dana pre početka putovanja, zadržava se 60% od cene aranžmana;
- od 10 dana do početka putovanja, 100% od uplaćenog iznosa.

Fakultativni program:
Moskva
•Obilazak Moskovskog metroa: 10 EUR
•Sergijev Posad (bivši Zagorsk): 50 EUR (minimalan broj 8 učesnika)
•Krstarenje rekom Moskvom: 45 EUR
•Kremlj (teritorija, 2 Saborne crkve, Patrijaršijska palata): 45 EUR *
•Panorama Borodinske bitke: 35 EUR

U sve cene fakultativnih izleta uračunato je: vodič, autobus, ulaznice, slušalice

*)Prijavljivanje i plaćanje izleta u Kremlj obavezno je prilikom uplate aranžmana ili najkasnije do 31.05.2020. Nakon toga neće biti moguće.

Realizacija fakultativnog programa je garantovana i ne zavisi od broja prijavljenih turista (osim za izlet u Sergijev Posad, min 8 pax). U slučaju broja turista manje od 20, prevoz do muzeja će biti realizovan metroom u pratnji lokalnog vodiča.

Opis hotela:
Moskva, Hotel Delta 4* http://www.izmailovo.ru/
Hotel je u sastavu nekadašnjeg kompleksa hotela Izmailovo. Metro stanica je na oko 100 m od hotela, a do strogog centra i Crvenog trga se stiže za samo 25-30 minuta, što je od velikog značaja za efektivno korisćenje slobodnog vremena. U sklopu kompleksa je sve što je turistima i gostima grada potrebno - jeftini restorani brze hrane, tržni centar, kao i velika pijaca suvenira. Doručak švedski sto.

Napomena:
I ove godine smo našim programima zadržali status garantovanih polazaka, prema uslovima:
- minimum putnika za realizaciju programa sa vodičem-pratiocem je 20;
- za 19 - 10 prijavljenih putnika, program će se realizovati bez promene cene i bez vodiča-pratioca iz Beograda, ali sa dodatnim angažovanjem lokalnih vodiča na srpskom jeziku u Moskvi;
- za 10 i manje prijavljenih putnika, cena će biti uvećana za 30 %.

U slučaju nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo da otkaže putovanje i dužan je da o tome obavesti prijavljene putnike najkasnije 7 dana pre početka putovanja. Organizator može realizovati putovanje i sa manjim brojem putnika uz minimalne, neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz prethodnu konsultaciju sa prijavljenim putnicima. U slučaju promene cene avio prevoza i/ili aerodromskih taksi organizator putovanja zadržava pravo korekcije cene aranžmana za nastalu razliku. Organizator putovanja ne snosi bilo kakvu odgovornost zbog neispravnih putnih dokumenata (pasoš, viza). Refundacija uplaćenog iznosa za putovanje koje nije realizovano zbog neispravnih putnih isprava nije moguća.U slučaju da dođe do povećanja poreza na usluge u zemlji u koju se putuje, agencija zadržava pravo da uveća cenu aranžmana za nastalu razliku.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima depozit u visini od 300 EUR i garanciju putovanja za kategoriju licence A10 u visini od 50.000 EUR, broj 2700762 osiguravajuće kuće Kompanije “Dunav Osiguranje”a.d.o Beograd. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja odnosno do povratka putnika na ugovoreno odredište. Garancija putovanja Kompanije „DUNAV OSIGURANJE” a.d.o. po Polisi broj 2700762 od 14.11.2020. god. ugovorena je sa trajanjem osiguranja od 14.11.2020. god. do 14.11.2021. god., aktivira se bez odlaganja, odnosno u roku od 15 dana od dana prijema prigovora, kod Kompanije „DUNAV OSIGURANJE” a.d.o., na bilo kom prodajnom mestu Osiguravača ili putem web obrasca koji se nalazi na sajtu www.dunav.com poštom na adresu Kompanije „DUNAV OSIGURANJE” a.d.o. Makedonska 4, Beograd, faksom na br.011/2624-652 ili elektronskom poštom na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Uz ovaj program putovanja važe Opšti uslovi putovanja agencije Omega travel d.o.o., Dositejeva 7a, Beograd, licenca OTP br.496/2020 kategorija licence A10 od 16.12.2020.

Cenovnik br.1, 08.04.2021.

Radno vreme

Ponedeljak - Petak
9:00am - 19:00

Subota
10:00am - 15:00

Nedelja
ne radimo

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter. Najbrži način da saznate novosti

 

Kontakt

  •   Dositejeva 7a 11000 Beograd
  •   +381 11 30 33 907
  •   Pišite nam
  •  
Design © bojovicdejan.com - OmegaTravel All rights reserved.